Pořídit, či nepořídit?

Dnes zavítáme mezi pár negativních faktorů, které mohou ovlivnit rozhodnutí, jestli si králíčka pořídit, či nikoliv. Je potřeba se zamyslet i nad tím špatným, aby se majitel mohl do budoucna vyhnout nechtěnému zbavování se. Dnes a denně se bohužel spousta spontánně pořízených ušáků nabízí dal k adopci, jelikož nedošlo k patřičné přípravě ze strany majitele.

Nezapomeňte si udělat patřičný výzkum. Zjistěte si co nejvíce to jde ohledně péče o zakrslého králíka. Jako základní odrazový můstek můžete využít náš článek, kde jsme sepsaly důležité body, které se týkají například stravy, ubytování, sociálních potřeb nebo zdravotní péče. Nicméně se ale nespokojte pouze s jedním článkem, hledejte dal a každou informaci si pečlivě uložte do paměti. Projděte si odborné články, ptejte se lidí na osobní zkušenost. Nebojte se této části věnovat nějaký čas. 

pexels-mike-bird-104373

Kámen úrazů kolikrát bývá i nepřiměřené očekávání. Může se jednat na první pohled o nenáročného tvorečka, ale i tak je potřeba mu věnovat každodenní péči, čas a pozornost. Z tohoto důvodu se nedoporučuje pořídit králíček jako ‘startovací’ zvíře pro menší děti, jelikož po nějaké době tyto nároky omrzí a vše zůstane na rodičích. Promluvte si se svými potomky o tom, jaké potřeby zvířátko má, vše jim vysvětlete a až poté udělejte toto společné rozhodnutí. I tak je potřeba počítat s tím, že dětem musíte být k ruce a pomáhat jim.

Pozor na alergii! Pokud mezi vaše zjištěné alergie patří chlupy nebo seno, ušák pro vás bude velmi problematickým společníkem. V takovém případě nezapomeňte konzultovat se svým lékařem a udělat testy, abyste se mohli zdravotním komplikacím vyhnout. Chlupy a seno jsou něco, co ke králíčkům neodmyslitelně patří a je to jejich součástí.